2014. február 22.

Az Ördög hegedűse Rómában is tarolt

Róma, 2014.02.17. | © Cosima Scavolini/Splash News/Corbis

Paganiniről szóló filmjének premierjére érkezett hétfőn David Garrett hegedűművész az olasz fővárosba. | Cikkem a Starity-n itt olvasható. |

David Garrett, napjaink egyik kiváló hegedűművésze a híres-hírhedt itáliai hegedűvirtuóz, Niccolò Paganini (1782–1840) bőrébe bújt a filmvásznon. Németországban ősszel volt látható a Der Teufelsgeiger című alkotás, amely már a nyolcadik Paganini-film a sorban.
David kezdetben a film zenéjének megírásával foglalkozott, és közreműködött a forgatókönyvírásban is, majd végül ő játszotta el az Ördög hegedűse néven is emlegetett zseni szerepét. A német FocusOnline-nak adott interjúja szerint ezzel egy álma vált valóra. Paganini furcsa testtartását és teátrális előadásmódját is magára öltötte, és nem volt nehéz beleképzelnie magát a művész bőrébe, aki a 19. század szupersztárjának számított.

„Ez egy olyan szerep, amelyet nyugodt szívvel elvállaltam. Nem tűzoltót vagy szuperhőst játszom. Bármi más őrültség lett volna, mivel nem vagyok színész; mással nem tudtam volna azonosulni. Paganini életét az elejétől a végéig ismerem. Például a gyerekként átélt élményeihez is olyan saját érzelmeket tudok kötni, amelyet egy színész csak elképzelni lenne képes”mondta az annak idején szintén csodagyereknek tartott David.

A film betétdalában Nicole Scherzinger énekel David hegedűjátéka mellett:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése