2014. augusztus 4.

Hegedűk - A Guadagnini IV.


A korábbi bejegyzésekben David már elárult egy-két támpontot azzal kapcsolatban, honnan is lehet felismerni egy Guadagnini hegedűt, de az esetek többségében nem vizsgálhatjuk meg az éppen általa használt hangszert ilyen közelről. A hangzás alapján csak kevesek képesek ráismerni, viszont jó esetben a szemünkre hagyatkozhatunk. David, elmondása szerint általában crossover koncerteken játszik rajta, ezért ott érdemes körülnézni.

Tehát:

- az f-lyukak alsó vége kicsit ovális

Háát ... brutálisan komoly távcsővel talán sanszos, de David nem áll egy helyben hozzá >> felejtős a dolog :P


- a csigában kis fekete pont található

Haha, kösz >> még felejtősebb :D


- sötétvörös lakkozás

Na, ezzel már lehet kezdeni valamit. Főleg, hogy az idő vasfoga okozta kopás még nem természetes fényviszonyok között is látható lehet :)


A hátán lehet a kopást a legkönnyebben észrevenni, de megint pechünk van, mert játék közben ez van alul :DMarad a tetőn lévő kopás.


Ha az utóbbi években főleg crossover koncerteken játszott rajta, akkor a hivatalosan kiadott koncertfelvételek között érdemes böngészni, már csak azért is, mert ezeknek jó a képminősége ... és hopp, a Guadagnini hangját élvezhetjük például a "Rock Symphonies - Open Air Live" című DVD-n is. | Kindl Bühne Wuhlheide (Berlin) 2010. június 8.Screencaps: ZDF.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése