2014. december 4.

TV Total (2014.12.01.)

Fotó: TV Total | PRO7

David december 1-jén Stefan Raab vendége volt a PRO7-en. A műsort 23:15-től adták le, de David facebookja szerint már este 8-kor az öltözőben melegített rá (fotó itt látható), tehát akkortájt lehetett a felvétel.

Stefan úgy konferálja fel Davidet, hogy ismét itt van a világ legjobb hegedűse, akinek mindig nagyon örül, mert más világsztárokkal ellentétben vele még hülyéskedni is lehet. Herr Raab műsorában ugye nincsenek tabuk, meg is kérdezi Davidet, pontosan mit is ért a "szokott hülyeségeket csinálni, mert az is hozzátartozik az élethez" alatt. Stefan szórakozik egy rövidítéssel, ami kábítószert jelent.


Az új, Timeless album természetesen szóba kerül, hiszen ennek a promóciója kapcsán van ez a sok tévéfellépés mostanság. Stefan megkérdezi, hogy egy ilyen tisztán klasszikus album felvételei még manapság is úgy zajlanak-e, mint régen, komplett zenekarral? Vagy máshol van David és a világ másik felén a zenekar? Nem, Davidnek abban a szerencsében volt része, hogy Zubin Mehta vezénylete alatt koncertezett az Izraeli Filharmonikusokkal, és a végén vették fel az albumot.
Stefan megkérdezi, hogy ha ugyanaz a zenekar, akkor csukott szemmel észre lehet-e venni, hogy ki a karmester? Sajnos a választ nem tudjuk meg, mert David félrenyel, és Herr Raab elrendel egy kis reklámszünetet.
Utána a Timeless albumról esik szó. Bruch és Brahms késő romantikus hegedűversenyei hallhatóak rajta, egy kicsit konkurrenciát is jelentett a két zeneszerző egymásra nézve. A műveket általában együtt emlegetik.
David játéka után szóba jön a nemrég történt mexikói esés is, még szerencse, hogy kapóra jött David félrenyelése, így Stefannak nem nagyon kellett megerőltetnie magát, milyen átvezető szöveget találjon ki. David azt mondja, az ilyen mindig lassított felvételnek tűnik, és normális reflex, ha az ember leteszi a padlóra a kezét. Persze ez hegedűvel lehetetlen, ezért van egy szép lila foltja.
Advent alkalmából a közönség kívánságai is teljesülnek .... Ehhez főhőseink többé-kevésbé "átalakulnak":


Fotó: TV Total | PRO7

Videó: 1 | 2 | 3 | 4 (teljes adás) |


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése