2015. május 9.

BBC Breakfast interjú (2015.04.28.)


A videó még a következő linkeken is látható: lena3547 | Rana02 (részlet) | BBC

Az angoloknál frissen megjelent Timeless album promóciója kapcsán érkezett a stúdióba. Az interjú elején egy rövid bejátszás látható, amelyben gyerekek játsszák Mozart Török indulóját. Kapcsolódó versenyfelhívás itt olvasható: lásd "verseny" címke. A teljes videó nemsokára felkerül a netre a győztes gyerekekkel. :)

[BBC: A videó elején látható gyerekek hogyan is kerültek képbe?] 

David: Nagyon sok fiatal jön el a koncertjeimre, és sok gyerek küld nekem videókat, YouTube-linkeket; és úgy gondoltam, jobb módja nem is lehetne a rajongók egyesítésének, mint készíteni egy videót, amelyben látni a gyerekeket és azokat az embereket, akik szeretik a zenémet.




[A kérdésre, hogyan választotta ki a gyerekeket:]

Alapjában véve az alapján választottam ki őket, ahogyan megközelítettek [David verzióját kellett eljátszani a jelentkezőknek], másodsorban persze, hogy hogyan tudtak játszani. Szóval, ennek a két tényezőnek a keverékéből áll össze.

[Vajon lát-e néhányukban leendő sztárokat?]

Kettő-három olyan van köztük, akik egészen tehetségesek, de nyilvánvalóan a legtöbbjük nagyon fiatal, így kell némi idő, hogy ezt fejleszteni tudják. Nézzük meg, mi lesz belőlük!

[Fontos-e szerinte, hogy gyerekek játszanak valamilyen hangszeren?]

Úgy gondolom, fontos a fiatalok számára, hogy elbűvölje őket a zene. Tényleg kiegyensúlyozottá teszi a lelket, szóval mindig rendkívül örülök annak, és megtisztelve érzem magam, ha fiatalok is eljönnek, legyen az crossover, vagy klasszikus zenei koncert. Végeredményben: igen, fontos a gyerekek számára, hogy legalább megismerkedjenek vele.

[Arról, hogy mennyi és milyen kemény munka áll a siker mögött, már gyerekként is:]

Úgy gondolom, semmiképp nem kell ezzel kapcsolatosan bármit elhallgatni, sok fegyelemmel jár együtt, és nem akarok senkit félrevezetni, hogy úgy tűnjön, mintha egy hét alatt meg lehetne tanulni. Hosszú évekig tartó elszántság kell hozzá, és tudnod kell, hogy ha bele akarsz kezdeni, ezt meg kell tenned.

[Ön négy volt ...]

Igen, négy évesen kezdtem.

[Arra válasz, hogy mennyit dolgozott 4 éves korában:]

A szüleim elég fegyelmezettek voltak, az édesanyám balett táncosnő, az édesapám jogász, a keményen dolgozó emberek közé tartoznak, szóval meg akartak győződni arról, hogy ha valamit elkezdek, akkor abba energiát is fektetek. Amikor 4 éves voltam, akkor talán olyan 2-3 órát gyakoroltam naponta.

[Nehéz elhinni ezt egy négy éves gyerekről ... hogyan koncentrált egyáltalán?]

Fogalmam sincs, hogyan csináltam. (nevet)

[Bosszús volt-e, hiszen a gyerekek ki akarnak menni focizni ...]

Igen, néha, de úgy gondolom, ez normális. Végül is, nagyon szerettem a zenét. Mindegy, melyik műfajt.

[Van egy fontos határvonal, amit nem szabad átlépni, különben kimerül az a tehetséges gyerek.]

El lehet rontani. Ha túlzottan rákényszeríted, fordítva sül el a dolog. De úgy gondolom, a szüleim végül rátaláltak az egyensúlyra.

[Milyen hegedű van vajon nála:]

Ugyanaz, mint legutóbb. Egy gyönyörű Stradivari 1716-ból.

[Ismertek-e az előző tulajdonosai?]

Néhányuk. A története nem teljes ennek a hangszernek, de egy ideig a Berlini Filharmonikusok koncertmesterének a tulajdona volt a 20. század elején, szóval ez egy nagyon ismert hegedű.

TE JÓ ÉG!!!  
Fangirl Üzemmód: ON

A stúdióban egy másik nagy kedvencemmel, Michael Flatley-vel <3 Egy közös show, fiúk? :)))

Did you catch David Garrett on BBC Breakfast this morning? Here he is with Michael Flatley at the studios. David's new...
Posted by Decca Records on 2015. április 28.


A műsor előtt:

Hi from BBC Breakfast! David is on in a few minutes, tune in now!
Posted by David Garrett on 2015. április 28.


A BBC épületében:


A fotók itt is láthatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése