2016. november 20.

Braunschweig (2016.11.17.) - RTL riport

RTL Nord


Kapcsolódó írás: Explosive Live! turnéstart - Braunschweig (2016.11.17.)

A riport megnézhető: RTL Nord | YT | FB |

A világ egyik legjobb hegedűse, David Garrett eljátssza, nem is: celebrálja a nagy pop-rock titán, Prince számát, a Purple Rain-t tegnap este Braunschweigben. A művész 360 fokban körülvéve a közönsége által: egy szívet melengető pillanat. És egy pillanat, amire Garrett már majdnem egy éve készül. A 36 éves sztárral egy exkluzív interjú erejéig a Duca del Valentino hallban találkoztunk. [Az italcég szponzorálta a turnéstartot, nyereményjátékot is hirdetett.]

[David] "Nagyon félénk ember vagyok. De tényleg az vagyok. És nagy erőfeszítésembe kerül, hogy kimenjek a színpadra. És talán ezért vagyok olyan ember, aki ennyire részletesen felkészül, hogy pontosan tudja, mikor, hol és mi történik. A spontaneitás inkább abban az adott pillanatban történik."


David Garrett inkább megtervez minden lépést. Az egykori csodagyerek, aki 5 évesen nyerte meg első versenyét, és aki 12 évesen írta alá első lemezszerződését, mániákusan ügyel a részletekre és perfekcionista. Braunschweigben köszönetet mondott a csapatának a sikeres premierért. 

[David] "Nagyon szép kerek egész volt, mindenki beleadott mindent, ezt természetesen észreveszem. Ti, akik már régóta velem dolgoztok, ismertek: minden apró hibát észreveszek. Ez tényleg nagyszerű volt ma este."

És a hegedűsztár a közönséget is könnyedén az ujja köré csavarja.

[Rajongó 1] "Ez a kombináció, a klasszikus és a pop, ez a ritmus, nos ... alig lehetett nyugton ülni a széken."

[Rajongó 2] "Csodaszép volt, a végén sírtam is."

[Rajongó 3] "Nagyszerű. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Abszolút le vagyok nyűgözve. Élő show, közelről látni ... a mosolya ... az ember totál odavan." 

Rock, pop, vagy klasszikus zene. David Garrett egyszerűen feloldja a köztük lévő különbségeket. A tömeg klasszikus lázadóként ünnepli, számára azonban fontosabb nyugalomra lelni, főleg ilyenkor, karácsony előtt.

[David] "Minél tovább tart az élet, annál inkább visszatekint az ember arra, honnan jött, és azokra az emberekre, akik a szívéhez nagyon közel állnak. Ez pedig mindig is a család, és karácsonykor ezt így is kell tenni."

Addig azonban a hegedűvirtuóz még néhányszor a magasba emelkedhet zeneileg. Csak karácsonyig 22 fellépése lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése