2017. április 2.

A Bázeli Szimfonikusok blogja a turnéról

Kapcsolódó bejegyzések (koncertek):

Bázel (2017.03.15) | Bázel (2017.03.16.) | Karlsruhe (2017.03.19.) | Kempten (2017.03.20.) |
München (2017.03.21.) | Bregenz (2017.03.23.) | Pavia (2017.03.24.) | Padova (2017.03.26.) |

2017.02.20. - Hamarosan: David Garrett-tel turnézunk |
2017.03.15. - Az első koncert a Musical Theatre-ben (képek az előkészületekről) |

2017.03.20. - David Garrett-tel a színpadon |

"Elbűvölő. Tényleg az. És kedves – magával hozta az édesanyját a turnéra, szóval muszáj kedvelnem. De ezzel nem vagyok egyedül. A színpadon ülve nézem a közönséget, és csupa szépet látok. Embereket (főleg nőket) gondosan felöltözve, hogy a ma esti koncertet életük egyik különleges eseményeként ünnepeljék. Megigézett arcok százai fordulnak a színpad felé, akár a napraforgók a nap felé. A romantikus rajongás nagyszerű korszaka még nem ért véget, távolról sem. Amikor Hector Berliozt azonnal megigézte Harriet Smithson a színpadon, amikor Chopintől elájultak a hölgyek, nem volt szelfi és nem volt közösségi média. Szóval, ha egy tehetséges, jóképű fiatalember képes arra, hogy a puszta jelenlétével álmodozásra ösztönözzön, akkor nagyon cinikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt ne élvezze. Természetesen nagyszerű dolog a szeretetet előidézni, különösen olyan időkben, amikor úgy tűnik, nagyon kevés van belőle a világban. Az én helyem az egyik legjobb a teremben, és még hat másik estém van hátra David Garrett-tel a színpadon. Azt hiszem, ez egyre jobb és jobb lesz."


2017.03.21. - Még több móka Daviddel és a csapatával |

"Az éjjelek rövidek a turnék során, és nem azért, mert mind bulizni megyünk. Egy olyan koncert után, mint amilyen tegnap volt Kemptenben, beletelik néhány órába, amíg az adrenalinszint újra normális nem lesz. Addig pedig, részemről leginkább hánykolódom az ágyamban, gondolatban újra átélem a koncertet, míg végre álomba merülök. Amit a zenész véghezvisz a színpadon, azt könnyedén párhuzamba lehet állítani egy élsportoló teljesítményével: abszolút precizitás pont abban az ezredmásodpercben, amikor kell - esetünkben érzelmekkel párosítva. Lehet, hogy a szólista kapja a legtöbb figyelmet, de ha mi, a körülötte ülők nem vagyunk tökéletesen topon, elronthatjuk az összhatást. Ez így határozottan nem megy! Túl nagy erőfeszítést igényelnek egy remek este előkészületei ahhoz, hogy hagyjuk, hogy bármi is elrontsa. Nehéz elképzelni, hány ember dolgozik a színfalak mögött azért, hogy egy felejthetetlen koncertélmény jöhessen létre. Nekünk, a zenekarnak is van egy saját csapatunk, aki gondoskodik arról, hogy minden simán menjen, de ott a helyszín csapata, az élelmezők, a tűzoltók (igen, bizony!), ahogyan David irányító csapata is. Mivel minden lehetséges módon védenünk kell a magánéletét, itt nem fogok erről többet mondani. Amit mégis elmondhatok az az, hogy a csapata rendkívül hűséges és elkötelezett, és olyan környezetet teremt neki, amely lehetővé teszi, hogy a képességeit teljesen kibontakoztathassa. Az is igen figyelemre méltó, hogy bár a turné műsora mindig ugyanaz, az előadás minden este más és más. Természetesen ez azon is múlik, milyen formában vagyunk aznap, de egyben a zenével és a szólistával való ismeretség elmélyülésének eredménye is. Minél több a magabiztosság, annál mélyebbé válik a bizalom, és a bizalommal előjön a kockázatvállalásra való hajlandóság is. Karmesterünk, Dennis, csodálatosan gondoskodó partner. Figyel és irányít, soha nem hagy bennünket cserben és egyedül, és gyengéd támogatást biztosít, amelynek segítségével életre kelhet a zenénk. Dennis Daviddel van minden lélegzetvételnél – majdnem minden szívdobbanásnál – és segít mindnyájunknak a megfelelő zenei partnerség megteremtésében. És ez nagyon szórakoztató!"

2017.03.23. - Egy új nap kezdődik |

"Ma reggel megengedem magamnak a luxust, hogy a szobámban reggelizzek, mert úgy érzem, erőt kell gyűjtenem. De meg kell tennem egy apró szívességet: a turné során abban az örömben volt részünk, hogy találkozhattunk David Garrett sok hűséges és elkötelezett rajongójával. Voltak autogram-kérések (tőlünk), és David számára üzenet- és ajándékátadásra vonatkozó kérések is. Amilyen jó szándékú és megható is ez, nem lehetséges. Először is, kapcsolatunk David Garrett-tel erősen korlátozott, már abból kifolyólag is, hogy ő az öltözőjében melegít be, amikor mi már a színpadon vagyunk. Másodszor, van egy hallgatólagos megállapodás: ha valakivel beszédbe elegyedik, az rendben van. Máskülönben békén hagyjuk. David Garrett egy valós személy, aki egy olyan munkát végez, ami szinte emberfeletti kitartást és koncentrációt igényel. Minden tiszteletem az övé és megérdemli a diszkréciómat. Amilyen kellemes személyiség, szüksége van a saját életterére. Remélem, ezzel nem borzoltam fel a kedélyeket, a szándékom tiszteletteljes és gondoskodó volt."

2017.03.24. - Kedves David Garrett! |

"Kedves Mr. Garrett,

Kedves David,

van valami, amit tisztáznom kell veled: ez a turné nem csak rólad szól. Még akkor is, ha néhány ember azt mondta (és mi mindketten tudjuk, mennyire szeretnek az emberek beszélni). Ez a turné rólunk szól: rólam és rólad. Amikor azt mondom, rólam, természetesen tágabb értelemben a Bázeli Szimfonikus Zenekarról. Már tíz napja együtt vagyunk, és eddig nagyszerű volt. Nem okoztunk egymásnak fejfájást, éppen ellenkezőleg, tökéletes úriember vagy. És mi, részünkről, kiolvassuk a szemedből a kívánságaidat. Követjük minden vonómozdulatodat, óhajodra várva. De már csak két koncert van hátra, aztán elválnak útjaink, és van egy kérésem feléd. Tudom, hogy soha nem fogod ezt elolvasni* (ennyire nem vagyok naiv), de talán, csak talán, a reményem belibben a menedzsered irodájába. Ki tud élni remény nélkül? Szóval, kérlek, egy olyan kívánságot tárok eléd, amellyel minden nap találkozol, bár bizonyára nem ebben a kontextusban. David, amikor szóba kerül még egy turné: bennünket fogsz-e elsőként választani? Most nem a saját igényeim nevében beszélek: egy kis szenior hölgy vagyok, és nem fogok itt tovább már játszani. De a zenekarom nevében, elsőként bennünket választasz-e? Mit mondasz? És ha nem, ne felejtsük el, amit legkésőbb 2017 januárja óta mindannyian tudunk: minden másodperc számít. Ölel és csókol, a te Bázeli Szimfonikus Zenekarod."


2017.03.27. - Köszönjük! A blogíró David orrát ette meg a csokis-vaníliafagyis tortából. :D | Fotó Daviddel:  Köszönet a színfalak mögül is! |

_________________________________________________________
* De bizony, hogy olvasta David, Twitterre ki is tette a blogot :) DG TW |



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése