2017. július 13.

Polska - The Times interjú - videó


Az interjúhoz, aminek a magyar fordítása itt olvasható, tegnap felkerült a hozzá tartozó videó is a Telemagazyn.pl oldalára. | YT | Az írásos verzió természetesen néhol egy kicsit eltér a videóban elhangzó szövegtől. Egy, a hangszerekről szóló rész nem került bele a nyomtatott interjúba, annak a fordítása olvasható az alábbiakban:



Ez a 18. századi Stradivarius itt most Önnel?

Igen.

Mennyire fontos egy zenésznek a hangszere?

Kell egy bizonyos elképzelés arról, hogyan szeretné az ember, ha szólna a hangszer. Nem minden az előadásmód, hanem az is fontos, milyen fajta hangzásminőséget akar az ember. Nyilván, hangszeres zenészként az ember ki tudja alakítani a saját hangzásvilágát, de a zenei paletta alapja innen jön [rábök a hegedűre]. Ha például van az embernek egy Magginije, aki egy itáliai, bresciai hegedűkészítő volt, ha van az embernek egy olyan hangszere, annak nagyon sötét tónusú a hangzása. Szóval, nem lehet élénkebb hangzást kicsalni belőle. Ez a palettája, a hangszínpalettája a hangszernek. A legtöbb embernek működhet, aki szereti ezt a hangzást, de én nem ezt kerestem. Szóval, rá kell találni egy olyan hangszerre, ami rendelkezik azzal a palettával, amit szeret az ember használni. És aztán még szükség van a saját hangzás kiválasztására is.

Szóval, az embernek mindent ki kell próbálnia, hogy tudja, mit akar.

Rögtön meg tudom mondani néhány hang után, hogy kedvemre való-e a hangszer és hogy illik-e az elképzelésemhez, vagy nem. Például, ennek a hangszernek egyfajta vékony, de élénk hangzása van, még a mélyebb húrokon is [játszik a hegedűn]. Szóval, és nagyon élvezem ezt a fajta izmos hangzást egy hangszerben. És nagyon tömör is. Ez számomra a tökéletes hangzás, és nagyon szerencsés vagyok, hogy találtam egy nagyon jó hangzású Stradivariust, amely nagyon jó állapotban van, és a zenei partnerem volt az elmúlt, azt hiszem, nyolc évben.

_________________________________

A Sylwia Dąbrowa készítette fotók is ugyanezen az oldalon nézhetőek meg. | A MNblog-on is fent vannak. |


________________________________

Egy üzenet a rajongóknak a Polskatimes oldalán:

"Heló mindenkinek Lengyelországban, itt David Garrett. Nagyon izgatott vagyok, hogy eljövök ide 2017 októberében az együttesemmel három koncert erejéig. El szeretnélek hívni benneteket, remélhetőleg eljöttök és egy nagyszerű estét töltünk el együtt, szép zene kíséretében. Akkor látjuk egymást."

(Egy 30 másodperces  reklám után indul.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése