2015. június 14.

Valentina Babor, a zongorahercegnő

Videó: DEAG

Már korábban felröppent a hír, hogy a fiatal tehetség, Valentina Babor (25) David vendége lesz a szabadtéri Classic Revolution koncertsorozaton, és hogy David a producere első, Piano Princess című albumának. Áprilisban készültek a felvételek New Yorkban az Avatar Studiosban, és a bemutatkozó lemez 2015. július 10-én fog megjelenni. Már előrendelhető az amazonon.

Valentina kivételes tehetségként, 12 évesen felvételt nyert a salzburgi Mozarteum Egyetemre. 2012 óta a bécsi "Amadeus International School of Music" iskola koncertjein és projektjeiben működik közre tehetséges fiatal zenészekkel.

Június 11-én felkerült a netre a reklámanyaga, amelyben egy kicsit betekinthetünk a készülő album munkálataiba, valamint David is mond róla néhány szót.
A videóban elhangzó szövegek:

[Háttérben: Robert Miles: Children]

Valentina: "A zongorázás lehetőséget ad a számomra, hogy kifejezzem magam, kifejezzem az érzéseimet, és ez az, ami általában engem a zenélésben leginkább lenyűgöz; mert ezáltal el tudom érni az embereket is. És ezek számomra a legboldogabb pillanatok."

[Háttérben: Michael Jackson: They Don't Care About Us]

"A legjobban engem tulajdonképpen az ének inspirált, mert zongorán is meg akartam próbálni, ezeket a széles íveket, ahogyan énekel, valahogy át akartam vinni a zongorára."

Videó: DEAG

David: "Remek virtuóz, mindent el tud játszani, de zeneileg is szabadon gondolkodik. Nemcsak a komolyzenét szereti, hanem a többi zenei irányzatban is el tud merülni; és a projekt sem csupán klasszikusokra épül. Ő is nagyon élvezi, ahogy én is, és azt hiszem, egy hullámhosszra kerültünk. 
A nagy feladat természetesen az, hogy a számokat létrehozzuk, átírjuk, az elképzelések alapján fejlesszük ki. Nagyszerű csapatmunka volt."

[Természetesen Franck van der Heijden is ott volt a videórészlet szerint.]

Valentina: "A munka Daviddel nagyon laza hangulatú volt. Nagyon kedves ember és a tapasztalatai által sok tippet tud adni, ez nagyon sokat segített nekem."

David: "Valaki olyat találni, akinek ugyanaz az ötlete, valóban olyan, ami a zenének kell. Ez volt számomra nagyon fontos."

Valentina: "Azt hiszem, az az izgalmas, hogy új közönséget érek el vele. És persze ennek iszonyúan örülök."Az amazonos lemezinformációk és a videó alapján a 11 szám között az alábbiak biztosan rajta lesznek a korongon:

- Michael Jackson: They Don't Care About Us
- Robert Miles: Children
- R. Kelly: I Believe I Can Fly
- Pink: Just Give Me a Reason

- George Gershwin
- Chopin
- Beethoven

______________________________

Megjegyzés egy Michael Jackson rajongótól. Gondolom, néhányan már vártátok :D

Úgy tűnik, Valentina is MJ rajongó, szóval Daviddel biztosan megvolt a közös hullámhossz ezzel kapcsolatban is.
Márciusban, amikor a müncheni koncertteremért gyűjtöttek aláírást, Valentina MJ-vel próbálta ösztönözni honfitársait :)

Dear friends,Please help us building a new concert hall in Munich! My home city needs an international new music...
Posted by Valentina Babor on 2015. március 12.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése