2016. január 15.

Álruhában zenélt az utcán a világ egyik leghíresebb hegedűművésze

Berlin, Kreuzberg kerület, Kottbusser Tor megálló. David Garrett utcazenésznek állt.

Eminem Lose Yourself című slágerének átiratát adta elő, és így készült el a videoklip a számhoz, amely David új, Explosive című crossover albumán is szerepel.

Nem ismerte őt fel senki, mivel nem a tőle megszokott módon volt felöltözve, hanem tornacipőben, sapkában és az arra ráhúzott csuklyával jelent meg, plusz ki gondolná, hogy David Garrett hirtelen feltűnik egy metróaluljárónál hegedülni - senki nem nézte meg alaposan.


Bár nem az volt a cél, de 35 eurót sikerült neki összehegedülnie 37 perc alatt (az előkészületekkel együtt), amit továbbadott, és örült annak, hogy a hírneve nélkül is összegyűlt ott néhány ember - mondta a DAS! című műsorban. Lásd itt: A Piros Kanapén (2015.12.11.)

Arra a kérdésre, hogy zenélt-e már utcán elmondta, hogy 6-7 éves volt, amikor a szüleivel Olaszországba utazott nyaralni, és mindenáron akart magának egy játékautót. A szülei túl drágának tartották, ezért kiállt hegedülni az utcára. A pénz összejött, meglett a játékautó. Hmm ... ezzel a hangszerrel lehet valamit kezdeni - tette hozzá nevetve.

[ Fangirl Üzemmód: ON - Mi, rajongók biztos felismertük volna a mozdulatairól :D Ha meg töksötét van, akkor is gyanús, hogy ki lehet, aki ennyire profin nyomja ... mert bizony nem sok jelölt van (sajnos). Ja, és ugye a számot is már jó előre be tudjuk azonosítani az albumpromók jóvoltából XD  Fangirl Üzemmód: OFF ]

A videó a Universal Music oldalán. Nem fedték fel, hogy David az, ki tudja, miért nem szerepel a neve a címben, vagy a videó alatt :o



David a gyerekkori eset után is kipróbálta magát utcazenészként, íme egy 2007 decemberében készült videó, amelyben látható, ahogy a plázában a járókelők egyre inkább felfigyelnek az igen profi módon játszó zenészre, és vannak, akiknek ismerős is a hegedűs. Még nem volt szükség álruhára, ugyanis David, aki virtuóz csodagyerekként irigylésre méltó karriert futott be a világ komolyzenei színpadain, felnőttként éppen csak visszatért a zenei életbe a tanulmányai után. Németországban akkoriban kezdték el tévéműsorokba hívni.

A villámcsődület is jól sült el New Yorkban (2011), amelyről egy profi videó készült, itt látható David hivatalos csatornáján. Az egyik szem- és fültanúnak hála, itt látható egy helyszínen készült amatőr videó is, sajnos a hangzás nem jó, viszont hallani, hogy David klasszikusokkal, Bachhal indított.

Eminem amúgy nem szokott engedélyt adni arra, hogy más előadók feldolgozzák a számait, mondta David a Daheim + unterwegs című műsorban. Az Explosive album megjelenése előtt 2 nappal lett meg végül az engedély, és így David az egyik azon két zenész közül, aki Eminem-feldolgozást jelentethetett meg.
Az albumon, az eddig megszokottól eltérően, nagyrészt David saját szerzeményei hallhatóak, egy-két feldolgozás mellett. A Bábuska című számhoz készült klip egyes jelenetei szintén az utcán készültek, mégpedig a moszkvai koncert idején, 2015 szeptemberének elején. Itt nézhető meg. David Facebookján beágyazva pedig itt.

Várjuk a következőt, David! Mondjuk, idehaza sem ártana egy kis hírverés, nem gondolod? :)


1 megjegyzés: