2015. augusztus 31.

70 éves a világhírű hegedűművész, Ichák Perlman

Source: ItzhakPerlman.com


Korunk egyik leghíresebb hegedűművésze ma 70 éves.

A 15 Grammy-díjjal és egy Grammy-életműdíjjal büszkélkedő művész volt David mestere a New York-i Juilliard művészeti iskolában.  

"Ha egyszer szükséged lesz tanácsra, jelentkezz!" - mondta Davidnek. A többi már történelem - ahogy David életrajzából is kiderül. Részletek itt.

(Egy kis információ Perlmanről: Wikipédia szócikk | És egy érdekes cikk: Kultúra.hu)





Közös fénykép Daviddel 2015. április 3-án feltöltve:


Talking with former student, David Garrett.
Posted by Itzhak Perlman on 2015. április 3.

David üzenete Facebookon: Egy különleges ajándék egy nagyon különleges ember születésnapjára. Aláírás: A legnagyobb rajongód.

"Heló, itt David Garrett. A volt tanítványod. :) Profi lettem. :) Neked köszönhetem természetesen, szeretném jókívánságaimat kifejezni hetvenedik születésnapod alkalmából. Nélküled nem lennék ott, ahol ma tartok. Köszönöm, hogy mindig türelmes voltál és olyan sok mindent megtanítottál. Remélem, ma a családod és a barátaid ünnepelnek majd téged, innen szeretném küldeni a szeretetemet, a nagyra becsülésemet és a tiszteletemet feléd. És minden jót a családodnak is, remélem, nagyon hamar találkozunk. Valamit felvettem csak neked, egy kis születésnapi meglepetésnek tekinthető, remélem, tetszeni fog. Minden jót."

Happy 70th Birthday Itzhak Perlman!
Happy 70th Birthday Itzhak Perlman! Here is a very special gift for a very special birthday: My own demo of this famous tune you played with all the 'lilt' that you taught me!!!Listen here: https://youtu.be/9Gaj4-bFm5g (Deutsche Grammophon)Your biggest fan,DavidHerzlichen Glückwunsch zum 70. Geburtstag Itzhak Perlman! Für diesen ganz besonderen Tag, ein ganze besonderes Geschenk. Meine eigene Demo dieser berühmten Melodie: https://youtu.be/9Gaj4-bFm5gDein größter Fan, David
Posted by David Garrett on 2015. augusztus 31.


A Schindler listája című film Oscar-díjas zenéjének demóját készítette el David, amelyet Perlman játszott annak idején. A filmzenét John Williams szerezte. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése