2018. március 14.

Ichák Perlman: David Garrett csodálatos hegedűs

Fotó: Marie Mazzucco

"Csodálatos hegedűs, kitűnő technikával és természetes zenei érzékkel. Mindig művészi tökéllyel fog előadni" - Ichák Perlman David Garrettről.

Először akkor találkoztak, amikor David még gyerek volt. A WarnerClassics oldalán az alábbiak olvashatók Davidtől:

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy évek óta ismerhetem Ichák Perlmant. Csodálatos személyiség és a legnagyobb zenei példaképem már gyermekkorom óta. Még mindig emlékszem arra, amikor először mentem el egy koncertjére. Perlman a Brahms-hegedűversenyt játszotta a berlini Konzerthausban. Nincs túl sok minden, amit hozzá lehetne fűzni a kiemelkedő tehetségéhez hegedűművészként. Mégis, sok ember még mindig nem tudja, milyen fáradhatatlan mentor volt mindig is Ichák a fiatal zenészek számára, és mennyi mindent megtesz, hogy segítse őket. Mindig is csodáltam az elkötelezettségét ezen a területen, ahogy ez is mutatja, hogy milyen gondoskodó és szeretetteljes ember. Sokkal tartozom neki (és természetesen a feleségének is), és mindig is úgy gondoltam, hogy enyém a felelősség továbbadni másoknak, amit a vele folytatott tanulmányaim során szereztem: mindig a lehető legnagyobb tisztelettel bánni az emberekkel és a zenével.
Nagyon köszönöm, Ichák!"


"Ha egyszer szükséged lesz tanácsra, jelentkezz!" - mondta a zsenge korú Davidnek. Saját tapasztalatból tudta, mit jelent, ha valakire gyermekként ráragasztják a "csodagyerek"-címkét, és milyen nehéz ettől megszabadulni. A többi már történelem - ahogy David életrajzából is kiderül. Részletek itt.

Fotó: WarnerClassics.com

Perlman előadásában volt hallható az Oscar-díjas Schindler listája című film főcímzenéje is. David a tanárát 2015-ben, 70. születésnapján egy kedves üzenettel és egy meglepetés-felvétellel köszöntötte fel. Részletek: 70 éves a világhírű hegedűművész, Ichák Perlman

(Egy kis információ Perlmanről: Wikipédia szócikk | És egy érdekes cikk: Kultúra.hu2012 | Még több fotó itt: Getty


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése