2016. december 30.

Hegedűk - A Stradivari II.

 
A kölcsönzött hangszerek | Lásd.: David hegedűi aloldal |


Davidnek Stradivarius hegedűn már gyerekkorában is volt szerencséje játszani: mindössze 11 éves volt, amikor az akkori NSZK elnök, Richard von Weizsäcker meghívta a bonni Villa Hammerschmidtbe, az elnöki rezidenciába koncertet adni. A vendégek között volt az aacheni Talbot Alapítvány egyik képviselője, akit annyira lenyűgözött David tehetsége, hogy egy nagyon különleges hangszert ajánlott fel neki kölcsönbe: az alapítvány tulajdonában lévő, 1718-ban készített hegedűt, a "San Lorenzo" Stradivariust.

David többször is kölcsönözte ezt a hangszert, aacheni lévén helyben volt az alapítvány; még felnőttként is játszott rajta (2002-ben, 2007-ben és 2008-ban biztosan).

Amiről tudni lehet a különböző interjúk alapján az az, hogy 2008-ban játszott még egy 1703-ban, 2009-ben pedig egy 1713-ban készült Stradivariuson - utóbbin 2005 óta többször is.
___________________
 
___________________
Megjegyzés: A hegedűkkel kapcsolatos írások újra felkerülnek a blogba. Egy kis fennakadás történt a többszöri költöztetés miatt, így sajnos a hozzászólások többsége elveszett. Elnézést érte :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése