2021. július 7.

Ausztria legnagyobb temploma koncerthelyszín lesz

Fotó: Facebook/KlassikAmDom

 

A szokatlan idők szokatlan intézkedéseket követelnek. És a kultúrának végre újra színpadra kell állnia. Ebben az esetben egy szokatlan színpad kell egy igen különleges sztárnak. A hegedűsztár David Garrett ezúttal kevés kísérettel és egy külön erre az alkalomra összeállított műsorral érkezik – olvasható a Klassik am Dom rendezvénysorozat Facebook oldalán.

2021. július 24-én David a linzi Mariendomban lép fel az együttesével; a koronavírus-járvány osztrák helyzete miatt közönség nélkül. A koncertet aznap az ORF2 adja le időeltolással, helyi idő szerint 22:45-től.

A július 2-ai sajtótájékoztatón jelen volt Manfred Scheuer püspök, Thomas Stelzer tartományfőnök és Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója is. 

A püspök szerint a templomok a történelem során az istentiszteletek helyszínei is voltak, de a zenének és a művészetnek is helyet adtak. Az egyház, illetve a keresztény hagyományok kultúrateremtők, kultúratámogatók. Úgy gondolja, hogy ez egy remek szimbiózis. 

"A műsor csodálatos, és közben bemutathatjuk a Mariendomot; valamint Felső-Ausztriát is szép tájképekkel prezentálhatjuk" - véli Simon Ertl, a Klassik am Dom rendezvénysorozat szervezője.

David egy kis ízelítőt adott a sajtótájékoztató alkalmával; a jelenlévőknek két művet játszott a dóm egyedülálló kulisszái között. "Működnie kell" – mondta a végén mosolyogva.




Fotók:

Volker Weihbold képei, Facebook |

Másfél év korona-szünet után visszatér a hegedűsztár! A LifeRadio műsorvezetője, Nora Mayr kapta mikrofonvégre Davidet: Instagram |

"Működnie kell" – mondta a hegedűsztár mosolyogva a minikoncert végén: Facebook |

Markus Wenzel képei, Instagram

 

Videók (ezekből vannak a magyar feliratos részletek) : Nachrichten | LT1

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése