2015. március 2.

Arise Entertainment 360 – interjú

David február 2-án az Arise 360 című amerikai tévéműsorban volt vendég, az Ördög hegedűse ottani premierje kapcsán. | Videó |



Összefoglaló: David elmondja, hogy ő egy olyan zenész, aki a klasszikus zenéért és a zeneírásért él, és úgy került bele a filmprojektbe, hogy mindig is filmzenét szeretett volna írni.
Nem feltétlenül volt tervben, hogy ő fogja eljátszani a főszerepet is, de végül a producerek úgy gondolták, annak lenne értelme, ha olyasvalaki kapná, aki valóban meg tudná mutatni, Paganini mit is tudott, mivel a film tele van színpadi jelenetekkel.

Ha Paganiniről van szó, akkor a dolog látványos előadást kíván, amit egy színész 2-3 hét alatt nem tud megtanulni, látszódna, hogy igazából nem ő játszik.
Ha az ember egy nagyszerű hangszeres zenészt hall, azt mondják, eladta a lelkét az ördögnek. Paganini kreálta ezt a mítoszt, ő volt az első valódi szupersztár a zenei életben, az 1820-as, ’30-as évek táján. Mondhatni a leghíresebb zenész, aki újra feltalálta ezt a hangszert. Paganini előtt a hegedű csak kamarazenei hangszer volt, de ő valóban mindent megváltoztatott. Ő volt a hegedű Jimi Hendrixe.
A történet időtlen, hiszen a hírnévről szól, és az emberek sötét oldaláról, van benne szerelmi szál is, de David reméli, a nézők élvezni fogják a zenét.
David a színészi teljesítményét ért negatív kritikákra úgy reagál, hogy semmi rosszat nem olvasott eddig a zenéről. Számára a zene volt a legfőbb dolog, amiért belevágott ebbe a projektbe. Ha senki nem szidja a zenét, már minden rendben van – soha nem mondta magáról, hogy egy Al Pacino. Ha a nézők élvezik a zenét, akkor jó munkát végzett.
A következő kérdésre válaszolva elmeséli, hogy a bátyja miatt kezdett el hegedülni, mert ugye mindig azt akarta csinálni, mint a bátyja. Mindig elszedte tőle, és néhány hét múlva már jobban játszott rajta tanár nélkül, mint a bátyja tanárral.
Nagyon fontos neki, hogy a fiatalok is megismerjék a klasszikus zenét, amelyet az otthonának tart. Emellett játszik popzenét is.
| A Stradivari van nála; Michael Jacksontól kis részleteket játszik: Smooth Criminal és Billie Jean, majd jön teljes egészében a filmbetétdal: az Io Ti Penso Amore |


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése