2015. március 4.

Moszkvai koncert (2015.03.02.)

Klasszikus koncert, március 02.- Moszkva – Csajkovszkij Koncertterem, 19:00

Fotó: David Garrett FB

David fellépése:
Brahms – hegedűverseny, D-dúr, op. 77
Vladimir Spivakov – karmester
National Philharmonic of Russia – zenekar

A klasszikus turné többi időpontja itt olvasható.
Fotók a próbáról és az aznapi sajtótájékoztatóról David Facebook albumában, itt láthatóak.
David Olaszországba indul, köszöni a moszkvai közönségnek az álló ovációt és a sok virágot. Az album itt látható a fotókkal

Sajtótájékoztató, részlet: A TV Kultura videója Daviddel és a karmesterrel, Vladimir Spivakovval (a YouTube-on itt van):


A karmester vezényelt a 2011-es Legacy – Live in Baden Baden DVD első felén is (lásd: YouTube találati lista). Azt mondja, ámulatba ejtette David németországi népszerűsége, ahol tele volt az egész koncertterem. David jól rátalál a közönség “akupunktúrás” pontjaira, tudja, melyik pillanatban mit tegyen, nagy sikert arat az anekdotáival is.

A német Klassik Radio megosztott egy videót a próbák előtti napról (március 1.), amikor David üzent a rajongóknak:

“Jó reggelt, itt David Garrett. Éppen úton vagyunk a holnap esti koncert első próbájára itt,  Moszkvában. Utána Olaszországban lesz négy koncert, majd végül ismét Németország következik. Tíz koncert van bejelentve különböző városokban, és nagyon örülök annak, hogy mind a három Brahms szonátát eljátszhatom egy este során. Ez egy zenei kihívás, másrészt már nagyon régóta meg akartam csinálni. Remélem, hogy a rajongóim közül sokan ott lesznek majd, addig is szeretettel üdvözlök mindenkit, és Németország legjobb rádióját is.”


A koncert nagy sikert aratott, a közönség álló ovációval ünnepelt. Meg nem erősített pletykák szerint David beteg volt, mindenesetre kicsit fáradtnak tűnt a koncert utáni dedikáláson. Persze, nem kis teljesítményt nyújtott, de ez a fáradtság nem a megszokottnak tűnik. Majd kiderül úgyis, van-e alapja a pletykának.

Szóval, rengeteg ember várt aláírásra, Daviddel ezért nem lehetett fotózkodni, csak írógép üzemmódba kapcsolt. És nem hagyhatom ki: annyian voltak, mint az oroszok! :D

Fotók: A C-Lebrity oldalán itt és itt láthatóak
A filharmonikusok albuma itt látható.


A C-Lebrity videója:




____________________________________________________
Mihelyt lesznek újabb hivatalos fotók, videók, ezt a bejegyzést fogom frissíteni.
Utolsó frissítés: 2015.03.08.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése