2018. november 4.

David Garrett első crossover antológiája

David Garrett bejelentette eddigi karrierje első összefoglaló gyűjteményének, az Unlimited (Greatest Hits) című albumának megjelenését.

udiscovermusic.com | Szerző: Tim Peacock | Megjelenés: 2018.09.28.

A gyűjtemény hat vadonatúj dalt is tartalmaz, ezzel is ünnepelve Garrett rivaldafényben töltött első, rendkívül sikeres évtizedét.


Fotó: udiscovermusic.com | Christoph Köstlin

A bámulatos hegedűs, David Garrett legelső Greatest Hits albuma, az Unlimited a Polydor/Island kiadó gondozásában kerül forgalomba október 26-án.
Az összesen 21 dalt (a Deluxe kiadásban 37-et) magában foglaló Unlimited albumon megtalálhatjuk az ötszörös ECHO Klassik, valamint háromszoros ECHO Pop győztes művész legnagyobb slágereit 2007 óta – beleértve olyan számokat, mint például a ’Viva La Vida’, ’Smells Like Teen Spirit’, ’Cry Me A River’, ’Dangerous’ vagy a ’He’s A Pirate’ a Karib-tenger kalózaiból. Ráadásul sok új és egyedülálló anyag is hallható a lemezen: Garrett nemcsak hat vadonatúj dalt rögzített első, rivaldafényben töltött, és óriási sikert hozó évtizedének megünneplésére, hanem négy új akusztikus interpretációt is hozzáadott a lemezhez, olyan, a rajongók által favorizált zeneszámokat, mint például a ’Smooth Criminal’, ’Walk This Way’, ’Air’, ’Asturias’, valamint egy újonnan átdolgozott ’Toccata’.

Ezidáig Garrett nem kevesebb mint 10 arany-, és/vagy (sokszorosan) platina díjnyertes albumot adott ki 2007 és 2017 között, eladott több millió lemezt a földgolyón, és legfőképpen megalapozta a hírnevét, mint ragyogó, félelmet nem ismerő, műfajokkal szembeszálló, „műfaj-keresztező” művész.

„Nagyon fontos volt számomra, hogy hozzáadjak valamit még a klasszikus "greatest hits" formátumhoz. Ennél messzebbre akartam menni, ezért – kizárólag a slágerek bemutatása helyett – az az ötletem támadt, hogy adjunk hozzá még valami vadonatújat is és vegyünk fel néhány új és még ki nem adott dalt” – mondja Garrett.
„Ez az album nagyon sokat jelent nekem, mert egy nagyon különleges pillanatot jelöl az időben: a 10. évfordulómat. Természetesen ezt az évfordulót a rajongóimmal akartam megünnepelni, mert alapvetően köszönetet szerettem volna mondani ezzel az albummal. Ez a lemez egy nagy, szívből jövő „Köszönöm” a rajongók felé – hogy mindvégig hűségesek voltak hozzám, és mindig hittek bennem, mind emberként, mind muzsikusként. Úgy mondok köszönetet nekik, hogy bemutatom ezeket az új dalokat – féltucat klasszikus darabot, melyek nagyon különleges helyet foglalnak el a szívemben.”

Garrett új interpretációi közé tartozik a ’Leningrad’ (Billy Joel), ’The Show Must Go On’ (Queen), ’Musica É’ (Eros Ramazzotti), ’She’s Out Of My Life’ (Michael Jackson), ’The Best Of Me’ (David Foster), és ’Hey Jude’ (The Beatles). Mindeközben a ’Smooth Criminal’ új, 2018-as akusztikus verziója az Unlimited első digitális kislemezeként szolgál, megjelenésének esedékes időpontja október 5-e.

A rajongók, akiknek már volt szerencséjük élőben látni és hallani David Garrettet a színpadon, megtapasztalhatták az élő koncertjein felszabaduló hihetetlen energiákat. Élőben a színpadon előadva, Garrett minden lehetőséget kiaknáz – ezt a tényt most számításba vette azzal, hogy hozzáadta a négy új, akusztikus verziót, megadva nekik azt a helyet, amit megérdemelnek.

„Amikor ezekre a számokra gondolok, eszembe jutnak azok a mindent elsöprő, túláradó, pozitív reakciók és a hihetetlen visszajelzések, amiket a koncertjeim során kapok – és most pontosan ezeket az érzelmeket szeretném átadni az unplugged verzióim bemutatásával” – mondja a 38 éves művész.
„Számomra semmi sem ér fel azzal, hogy képes vagyok átadni a lelkesedésemet, a zene iránt érzett szerelmemet minden egyes este. Játszani az együttesemmel, megosztani ezt az érzést a közönséggel: boldoggá szeretném tenni az embereket. Szeretném, ha elfeledkeznének egy kis időre minden másról. Ha engem kérdezel, a legnagyobb ajándék örömet hozni az emberek életébe.”

Az Unlimited egy utazás az emlékezet útján, de egyben egy futó pillantás arra is, ami még előttünk áll:  

„Valóban izgatott vagyok a jövő miatt, mert szeretném folytatni az új utak keresését és szeretném kifejezni magamat túl mindenféle zenei határon.” 

Befejezésül Garrett így összegez:  

„Hiszek a kemény munkában. Meggyőződésem, hogy az ember rengeteget el tud érni az életben, ha hajlandó elkötelezni magát egy dolog mellett és hisz a víziójában” – teszi hozzá, tudva, hogy a sikere mindezt már évekkel ezelőtt igazolta. „Mondhatom, ilyen karrierről még csak nem is mertem volna álmodni.”

David Garrett európai Unlimited turnéra is indul 2019. májusában. A részletekért keresse fel a művész weboldalát.


Fordítás: Szánthó Katalin


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Az új albumról további információk itt olvashatók.
Az albumhoz és a turnéhoz kapcsolódó korábbi blogbejegyzéseket, cikkeket, interjúkat 
ITT és ITT találod.


1 megjegyzés: