2020. november 22.

"Nem akarunk csodagyerekek lenni!" - Bild-interjú

Fotó: instagram/davidgarrettinsta
 

"250 éve Beethoven! Ezen a válogatásalbumon tőlem hallhattok néhány művet. A borítót Leon Löwentraut festette. Itt látható az interjú/videó: Bild.de"

- volt olvasható David közösségi oldalain: FB | INST |

Ludwig van Beethoven 250 éve született. Ennek emlékére hozta össze a Bild.de David Garrettet és Leon Löwentraut festőművészt egy beszélgetés erejéig.

*

Nem akarunk csodagyerekek lenni! 

Leon Löwentraut & David Garrett

Írta: W.A.Tell | 2020.09.25. | Forrás: Bild |


Csodagyerek és zseni – Ludwig van Beethoven 250. születésnapja alkalmából állít emléket a híres zeneszerzőnek Leon Löwentraut (22) sztárművész és David Garrett (40) hegedűvirtuóz.
 

Löwentraut kizárólag a Bild számára alkotott egy Beethoven-festményt. A hegedűzseni David Garrett a Deutsche Grammophon kiadó új Beethoven-válogatásalbumán örökítette meg a zenei zseni legfontosabb műveit. 

Ők ketten a Bild-csúcstalálkozón beszélnek a…

...csodagyerekekről! 

Garrett: Soha nem tudtam igazán megérteni, mit jelent a csodagyerek szó, mert pontosan tudtam, mennyi munka áll a színpadi teljesítmény mögött. És ha az ember ilyen sokat dolgozik valamiért, akkor semmi csoda nincsen benne. 

Löwentraut: Velem is ugyanez volt. Sosem szerettem hallani a szót. Az emberek egyáltalán nem látják, mekkora munka van amögött, ha valaki kiállít, vagy koncertet ad. Csak az eredményt látják, de az előkészületeket nem, és azt sem, hogy milyen hajtóerő mozgatta az embert, mert mindig megküzdött érte, mert valóra akarta váltani az álmait. 

...hírnévről!

Garrett: Az embernek meg kell találnia azt, ami elégedetté teszi, amiben örömét leli. Mindig őrültségnek tartottam, amikor hallottam a tévében: „Hát mi szeretnél lenni? Igen, híres akarok lenni.”

Löwentraut: A klasszikus.

...nyilvánosság okozta nyomásról!  

Garrett: Nincs valódi mérce, mint a sportban, ahol azt mondod, 100 méter 9,6 másodperc alatt világcsúcs. Ilyen nincs a festészetben és a zenében. Ez azt jelenti, hogy bizonyos mértékig kételkedik az ember önmagában, hogy egyensúlyban van-e az öntudatával. 

Löwentraut: Az ember szeretne valahol saját magának is bizonyítani. Hogy még jobban tudja, és meg is tudja mutatni másoknak...

...kudarcról!

Garrett: Hozzátartozik, formálja az embert, jobbá teszi. Sokkal jobban emlékszik az ember a kudarcokra, mint a legnagyobb sikerre. A legnagyobb csapás mindig annak a kiindulópontja, hogy igazán jól csinálja az ember.

Löwentraut: Mostantól igazán jól, szerintem ez a valóban helyes hozzáállás. A kudarc egyben egy elég kemény szó is. Én inkább új tapasztalatnak tartom.

saját életműről?

Garrett: A legfontosabb az, hogy jó emberek legyünk. Előzékenyek, jól bánjunk az embertársainkkal.

Löwentraut: És hogy az ember ne csak a haszonnal törődjön, hanem jót is tegyen, és legyen tisztában azzal, hogy mennyi mindent kapott már. Ne csak anyagi dolgokat adjon vissza, hanem egyszerűen egy mosolyt is viszonozzon.

Garrett: Szerintem csodálatos időket élünk, amely során a zenét meg tudjuk őrizni. Ez bizonyára nem csökkenti a nyomást, mivel a koncertteremben mindenki felvesz minden hangot a telefonjával, a nem túl tisztákat is, és aztán mindenhol láthatóvá teszi. Másrészről viszont örülök annak, hogy a felvételek megmaradnak, amikor már nem élek, éppen úgy, akárcsak a fényképek. Az, hogy mi a valódi értéke, azt döntsék el mások. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése