2015. május 9.

BBC Radio Manchester (2015.04.28.)

A reggeli műsor után Becky Want kapta mikrofonvégre. | Itt meg lehet hallgatni. | Fotó a BBC épületében. | Képek a fórumban. |

Összefoglaló következik:

Becky elmond néhány információt Davidről, majd szóba kerül a Mozart-verseny is.

Becky: "David, menővé tetted a hegedűt.


David: Köszönöm (nevet). Úgy gondolom, maga a zene az, ami menő, szóval akármilyen hangszeren is játszik az ember nagy szenvedéllyel, az mindig magával ragadó dolog."

Elhangzik, hogy bizony nem csupa móka a hangszeren megtanulni játszani, egész jól játszott David már nagyon kis gyerekként is, de borzasztóan hangzik eleinte. Alexander két évvel idősebb, David azt látta, hogy a bátyja játszik, így ő is azt akarta, mindig elvette tőle és utánozni próbálta. Sokkal jobban hangzott az ő próbálkozása, mint amit a bátyja csinált.
Van egy pont, amikor már a fiatalok nem akarják folytatni tovább, David 13-14-15 évesen sokszor elért ehhez a ponthoz, de nagy önbizalmat adott neki a játék, ezért mindig újból előszedte. A szülei szigorúak voltak, de ő nem tenné ugyanezt a saját gyerekeivel.
Modellkedés: zenét akart tanulni New Yorkban Itzhak Perlmannél, de a szülei nem voltak oda az ötletért, azt gondolták, már mindent tud, nem kell tanulnia, de David számára fontos volt az alapos képzés. Nem támogatták anyagilag, ezért dolgozott, modellkedett is.
A modellkedés objektív betekintést nyújtott abba, hogyan kell az előadás mellett a többi üzleti dologgal bánni, és hogy hogyan kell kommunikálni, hogyan készül el egy jó kép, minden olyan, ami a reklámozáshoz kell. Pénzre volt szüksége.


Hogy felvehette az új albumára a Brahms és Bruch hegedűversenyt jó barátjával Zubin Mehta karmesterrel és az Izraeli Filharmonikusokkal, nagy megtiszteltetés volt.

[A Brahms hegedűverseny 3. tételéből ad elő egy részletet.]

Becky: "Szuper ilyen közelről hallani téged."

David: "Elég hangos. Képzeld el, ha szarul játszom." :D

Sokat gyakorol minden fellépésére, és Becky kérdésére elmondja, hogy jelenleg 3 hegedű van a birtokában: az első számú ugyebár a Stradivari, de mellette van egy Santo Serafin hangszere is 1757-58-ból, Velencéből származik. De ezen nem játszik sokat, inkább csak befektetés. És megemlíti azt a hegedűt is harmadikként, amin a crossover koncerteken játszik, főleg ha esőre áll az idő. [A Vuillaume]

[A Smooth Criminalt játssza a stúdióban. | Itt meg lehet hallgatni. |]

Becky a műsor zárásaként: "Csodás dolgok történtek itt ma reggel. Nagyon sármos és annyira tehetséges, ilyen közelről hallani őt ... briliáns egyszerűen briliáns!"


Videó, Smooth Criminal:

We had a treat this morning when classical and crossover violinist David Garrett came in for a chat. David likes to mix...
Posted by BBC Radio Manchester on 2015. április 28.


Is there anything better than listening to David in your lunch break? David now headed to BBC Radio Manchester to...
Posted by David Garrett on 2015. április 28.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése