2016. november 30.

Halle (Westfalen) (2016.11.29.)

November 29.- Halle/Westfalen - Gerry-Weber-Stadium, 20:00 | Explosive Live! Tour | 10. állomás

Cikk és fotók: noz.de

Robbanékony anyag a Gerry Weber stadionban
David Garrett hegedűsztár Halléban 
összetöri a rajongói szívét

Osnabrück. Aktuális, "Explosive" show-jával vendégeskedett a crossover-hegedűs David Garrett Halléban, a Gerry Weber stadionban. 6300 nézőt varázsolt el a hegedűs, az együttese és a Frankfurti Új Filharmonikusok.

Egyszerűen szimpatikus, ez a hegedűs Aachenből, aki puccsot követett el a popvilágban. Lazán, farmerben és póló fölé vett zakóban áll David Garrett 6300 rajongója előtt, mosolyog és hagyja, hadd áradjon felé a hömpölygő tapsvihar. Egy kerek forgószínpadra gyűjtötte össze öttagú együttesét, körülöttük egy teljes szimfonikus zenekar foglalt helyet. Együtt gyújtanak meg egy filharmonikus popzenei tűzijátékot - a szó szoros értelmében. A Gerry Weber stadion fő részeit olyan pirotechnikai effektek, mint a szikraszökőkút és lángnyelvek világítják be, eközben olykor egy hattagú táncegyüttes táncolja körül a zenészeket.

"Explosive" az új show neve

"Explosive" az új show neve, amelyben Garrett Franck van der Heijdennel, a zenei rendezőjével, a pop, rock és a klasszikus zenei világ változatos keverékét prezentálja, újra. Elektropop David Guettától, funk Stevie Wondertől, rockpop a Coldplaytől, klasszikus zene Pjotr Iljics Csajkovszkijtól, és még egy X-Faktor győztes, Edita Abdieski által énekelt dal, gondoskodnak a közönség teljes körű szórakoztatásáról. Rendkívüli hegedűjátéka a "Furious" című saját szerzeménye során különösen érvényesül. Az ütős rockzene iránti szeretetét a gitáros Franck társaságában előadott lenyűgöző párbajjal demonstrálja, amely során a klasszikus és a rockzene közvetlen közelről összecsap és libabőrt okoz.

Lelkes közönség

"Éppen ezt az ellentétet szeretjük, a klasszikus zene, a pop és a rock jól sikerült keverékét", nyilatkozza Sabrina és Bernd Borgholzhausenből, akik David Garrettet most először látják élőben. Velük ellentétben Tina a kelet-vesztfáliai Marienfeldből már "vén rókának" számít: Már ötödszörre látja a hegedűsztár élő show-ját, és most is el van ájulva. "[Garrett] szuper, mint mindig. A lenge ruházatú táncosnőket viszont megspórolhatta volna", kommentálja szakértőként.

John Miles "Music" című örökzöldjének magával ragadó verziójával zárja Garrett a koncertet. Ez élete mottója: "Music was my first love and it will be my last". [= A zene volt az első szerelmem és ő lesz az utolsó is.] Ezután természetesen a lelkes közönség nem engedi el a crossover-hegedűst ráadás nélkül. Whitney Houston "One Moment in Time" című számával töri össze végérvényesen rajongói szívét, főleg a hölgyekét.

Tom Bullmann cikke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése