2017. december 18.

José Carreras gála (2017.12.14.)


David már évek óta támogatja a világhírű tenor, José Carreras leukémia alapítványát. Idén Münchenben zajlott a 23. jótékonysági gála, amely során 3.258.687 euró gyűlt össze. | PressePortal |

David üzenete a José Carreras alapítvány FB oldalán: "Itt David Garrett. 2017. december 14-e a SAT1 Gold-on egy nagyon fontos időpont, a José Carreras gála. A leukémiából muszáj, hogy mindenki meggyógyuljon. Ez nekem szívügyem, kérlek, kapcsoljátok be a tévét és legyetek nagylelkűek. Karácsony van."

SAT1 Gold FB hír | A SAT1 Gold tévécsatorna 20:15-től közvetítette az eseményt, amely után Carreras a következőket nyilatkozta: "Nagyszerű este volt, amely segít nekünk abban, hogy a jövőben is életet menthessünk, és enyhíthessük a szenvedést. A közönségünk idén is nagyvonalúan támogatott bennünket. Le vagyok nyűgözve és nagyon hálás vagyok." 

Német hírességek mellett világsztárok is felléptek az est folyamán, többek között Anastacia, David Garrett, Stefanie Heinzmann, Roland Kaiser, Jonas Kaufmann, Katie Melua, Sophie Pacini, Ivy Quainoo, Spider Murphy Gang, voXXclub, Wincent Weiss és Judith Williams. Közülük többen is átültek a fellépésük után a telefonközpontba, ahol személyesen fogadták a nézők felajánlásait.

David az Earth Song című számot adta elő Michael Jacksontól. 

Videók: YT | YT | Zene nélküli videó: YT |

A David által kidíszített malacra ezen az oldalon lehet licitálni, 2018. január 2-ig.


Az alábbiakban a videókban látható-hallható beszélgetés magyar fordítása olvasható:


Nina Eichinger: José Carreras hűséges harcostársaihoz tartozik David Garrett is. Sok kis és nagyobb beteget látogatott meg a kórházban, támogatta őket és néhányukat meghívta a koncertjeire is.
Ma, immár hetedik alkalommal áll a José Carreras gála színpadán. [taps] Igen, ez megérdemli a tapsot. Egy nagyon különleges számot hozott magával Michael Jacksontól, egy dalt, amelynek figyelmeztetnie kell bennünket arra, hogy egymással és a bolygónkkal is figyelmesebben kell bánnunk. Michael Jackson Earth Song-ja. David Garrett tolmácsolásában. 

[fellépés]

José Carreras: David, jó, hogy itt vagy. Gratulálok ehhez a kiváló előadáshoz.

David Garrett: Köszönöm. 

José Carreras: Nagy öröm számunkra, hogy ismét itt vagy nálunk. Egy nagyon elhivatott nagykövet vagy, és tudjuk, hogy benned mindig megbízhatunk. Még egyszer is nagyon köszönjük.

David Garrett: Számomra megtiszteltetés, köszönöm.

Nina Eichinger: Minden évben örülök neked, most már majdnem a karácsonnyal kötlek össze, meg kell mondjam.

David Garrett: Nagyon kedves, köszönöm.

Nina Eichinger: Egy másik terület: neked is kell egy malacot tervezned. 

David Garrett: Így van.

Nina Eichinger: Lassan egyre jobb leszel benne.

David Garrett: Nagyon igyekeztem, és remélem, nem lett túl rossz. Remélem, talál majd egy vevőt és jó pénz folyik be.

Nina Eichinger: Nagyon örülök neki, a unitedcharity.de oldalon lehet erre a malacra licitálni. David, valószínűleg te tudod a legjobban azok közül a művészek közül, akik ma itt vannak, hogy miért is kell telefonálni és adakozni. Esetleg még egyszer felhívnád-e a figyelmet rá?

David Garrett: A ma este egy nagyon különleges este, mint minden évben, mert egy nagyon emberi dologról szól. A segítségnyújtásról másoknak. És persze, egy nagyon haszonorientált világban élünk, és éppen karácsony előtt állunk, és igen, mindannyian ismerjük milyen, ha egy kicsit náthásak vagyunk, és panaszkodunk. De ezek a gyerekek, akik egy ilyen súlyos betegséggel élnek együtt, tudom ... ők olyan piszkosul bátrak. És ez szíven üt. Előzőleg megnéztem a bejátszásokat, és ... muszáj segíteni. Nem lehet félrenézni. Ennek értelmében ... [taps] remélem, hogy ma sokan adakoznak. 

Nina Eichinger: Nagyon köszönjük. Most te is odamész a központunkba, azaz odaülsz a telefonhoz. És ha Önöknek szerencséjük van, akkor Daviddel beszélhetnek telefonon. Az adományvonalunk száma: 01802 400 100. Talán még Davidet is elérik személyesen a telefonnál. Köszönjük szépen, hogy itt vagy ma este!

David Garrett:  Még annyit szeretnék egészen röviden elmondani, hogy a malacot először én magam fogom 2000-ért megvenni, és ha valaki rálicitál, akkor persze az övé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése