2024. június 11.

"Millennium Symphony Tour" - Egy beszélgetés Daviddel

2024. június 7-én David vendége volt egy 33 perces podcast beszélgetésnek


---> ITT meghallgathatjátok, de ezen a weboldalon írtak róla egy összefoglalót is, ennek a fordítása a következő:

A világhírű hegedűművész, David Garrett "Millennium Symphony Tour" elnevezésű, a világszerte 65 koncertet magában foglaló koncertturnéja előtt áll, ahol számos ismert előadó slágereinek új interpretációit adja elő. Hogyan alakítja át Garrett a hegedűjével a slágereket szimfonikus remekművekké - erről hallhatnak izgalmas beszélgetést, azonkívül az alkotói munkáról, a koncentrált belső világáról a előadás közben, valamint azokról a fontos emberekről, akik elkísérik őt a zenei útján.


David: - "A turné Münchenben indul. Már nagyon várom, hogy végre elkezdjük". Ed Sheeran, Taylor Swift és még sokan mások slágerlistát számait fogja újraértelmezni az elmúlt 25 évből.
Olyan slágerek, amelyeket már sokszor hallottál, most új, szimfonikus köntösben, egy hegedűszólammal jelennek meg, amelynek hallatán megfeledkezel az énekhangról."



Munka az új albumon és a turnén

Az ősszel megjelenő új albumon és a turnén már két éve dolgozik.

David: - "Rengeteg időt töltöttem minden egyes dallal, sokáig finomítottam rajtuk, és különböző megközelítéseket próbáltam ki. Remélem, hogy élőben is nagy durranás lesz. Elképzelésem szerint az élmény a koncertarénákban is fergeteges lesz".

Megküzdés a lámpalázzal


A híres hegedűművész nem szokott lámpalázas lenni.
David: - "A lámpaláz nem jó, remeg a kezed, nem tudod kontrollálni a tested. Való igaz, izgatottság van bennem, de ez csak egy olyan szintű koncentrációt jelent, ami túlmutat a mindennapi gyakorláson. Szeretem ezt az egészséges izgalmat." A turné első, március 20-i, müncheni koncertjére előre tekintve azonban bevallja: "Mély levegőt kell vennem".

Fizikai kondíció


Két órán át élőben játszani erőnléti szempontból kihívást jelent.

David: -
"Ezért próbálok rendszeresen edzeni és odafigyelni az étrendemre. Fontos, jól érezzem magam a bőrömben."

Látja egyáltalán a közönséget a koncerteken?
David:- "Csak egy rövid pillanatra az elején. Ezt ki kell kapcsolni. Észlelem a közönséget, de aztán belülre koncentrálok, a magam teremtette világomban tartózkodom. Nem hagyhatod, hogy elragadjon az eufória vagy az extázis. Fontos a belső nyugalom, annak érzete, hogy ellenőrzésed alatt tartod a dolgokat a színpadon. Már apróságok is elronthatják a hangzást."

Kritikusan tekint önmagára

Legnagyobb kritikusa saját maga.
David: - "Nekem kell a legkritikusabbnak lennem, és az is vagyok, néha a magam kárára. De ez fontos. Ez egyszerre áldás és átok is." Garrettnek vannak közeli munkatársai, akikkel évtizedek óta együtt dolgozik. "Nagyon megszerettem ezeket az embereket. Mindig fontosak azok az emberek, akiket abból az időből ismersz, amikor még nem voltál sikeres. Akkor valóban őszinte visszajelzésre számíthatsz."

Családi élet

Garrett mára háromszoros nagybácsi.
David: - "A bátyámnak két gyermeke van, a nővéremnek pedig egy lánya. Remélem, hogy jó nagybácsi vagyok. Az ilyesmit az ember maga nem tudja megítélni, de amit a testvéreimtől hallok, abból erre következtetek."

Vajon egy olyan ember, mint ő, aki tele van lendülettel, képes úgy eltölteni egy estét a kanapén, hogy nem unatkozik?
David: - "Igen, egy-egy Netflixszel töltött este rendben van. Már nem kell állandóan a ház körül futkosnom".

A családja egyre fontosabb számára.
"Jó a kapcsolatom apukámmal, anyukámmal és a testvéreimmel. Minél idősebb leszek, annál fontosabbá válik ez a rész, vagyis ahonnan származol, az igazi bázis".

Most már higgadtabban tekint azokra az időkre, amikor az édesapja túl nagy nyomást gyakorolt rá, hogy gyakoroljon.

David: - "Fontos, hogy jóindulattal és nagylelkűen tekintsünk vissza a gyerekkorunkra. Apám nélkül nem lennék profi hegedűművész. A hegedű első két évben évig borzasztóan szokott szólni. Csak sok türelemmel, nyugalommal, munkával és fegyelemmel tudsz kitartani mellette. És ezt csak olyan szülővel tudod megtenni, aki kihívások elé állít. Ő mindent jól csinált, még akkor is, ha volt, amikor ezt rossznak gondoltam".

Hála és visszatekintés

Édesapja ma már az egyik legnagyobb rajongója.
David: - "Most már ott ül a crossover-koncerteken, bárhol vannak is azok a világon, és ünnepelve fogadja, amit csinálok. És magával hozza minden barátját, akit csak tud."

David visszatekintése tele van hálával: "Az élet jó volt hozzám".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése