2014. június 10.

Bécs - sajtótájékoztató



2014. május 26., Hotel Sacher, Bécs | Videó: Krone.at | YouTube | Lejjebb beágyazva is látható. | Fotó: Manfred Schmid, Georg Hochmuth | Fotóalbum a Getty-n itt |

David az őszi crossover műsoráról beszélt, és a  "Garrett vs. Paganini" albumáért platinalemezt kapott.

A videóban elhangzottak:

A zene az egyetlen olyan nyelv, amelyben nem lehet hazudni - mondta Yehudi Menuhin, aki őt már "generációja legnagyszerűbb hegedűművészének" jellemezte. Nem kisebb személyiségről van szó, mint a klasszikus zene aktuális rocksztárjáról, David Garrettről. Hétfőn fellépése lesz a bécsi Konzerthausban, és előtte, rendkívül szimpatikusan, a sajtó kérdéseinek kereszttüzébe állt. 


"Kezdettől fogva a közönséget próbáltam valamilyen módon bevonni, vagy a zenéről, vagy az életemről mesélve valamit, ami tulajdonképpen érdekes. Mindig nagyon fontosnak tartom, hogy a koncertek egy nagy részében olyan újdonságokat mutassak be, amelyeket még nem hallott a közönség tőlem, és nincsenek a lemezeken sem, szóval valóban új dolgokat. Ennélfogva mindig újabb kihívást jelent, hogy a rendelkezésemre álló időben egy új programot állítsak össze. Kiválasztottam a darabokat a zenekar számára, nélkülem is játszanak egy átiratot, amely számomra is premier lesz, mert játszom valamit, anélkül, hogy a színpadon állnék. Mindig megpróbálom érdekessé és izgalmassá tenni." 



 Már nagyon fiatalon is nyomot hagyott a klasszikus világvárosban. 

"Először, amikor Bécsben játszottam, egy különleges koncert volt, a Musikverein termében, Menuhin volt akkoriban a karmester, Elgar hegedűversenye volt műsoron, 15-16 éves lehettem. Szóval, ez egy maradandó élmény lesz az életemben. Továbbá, a filmforgatás is hosszú ideig tartott itt, Bécsben, így időközben nagyon jól kiismerem magam a városban."

A sajtótájékoztató meglepetése az volt az egykori csodagyerek számára, hogy a Universal Music elnöke, Hannes Eder átnyújtotta a sármos hegedűvirtuóznak a platinalemezt. A kemény munkáért jutalom jár.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése