2014. június 13.

Japán - 3. nap - tévéműsor


David ma reggel a japán tévében szerepelt, méghozzá a legnagyobb reggeli műsorban, a 14 milliós nézettségű "asaichi"-ben. | Videó lejjebb beágyazva megtekinthető. | Fotók/Photo source: miwako83u videója |

A Toto együttes Child's Anthem dalával indított, majd elkezdődött a beszélgetés, amely abból állt, hogy a vicces japán műsorvezetők a következőket tették: taps, csodálkozás, kérdés a hegedűvel kapcsolatban, csodálkozás, csodálkozás tátott szájjal, éééé, óóó, hööö, **David elvan a tolmács csajjal**, a műsorvezetők meg saját magukban elbeszélgetnek további óóó-k kíséretében, amely óóó-khoz lelkesen mosolyogva bólogatnak :D Kiderül, hogy egyikük hegedül, ezért David odanyújtja felé a hegedűt, erre az megijed és hátrahőköl. Röhögés. Kifekszem ezektől a japánoktól :D :D :D



Majd jön egy kép, ahol David tiniként Pavarottival látható. Ismét fél perc hááá következik. Jobb híján itt tűnt fel nekem, hogy Japánban ma reggel negyed 10-kor már 30 Celsius fok volt XD. Japánok megint elvannak magukban, David meg jókat vigyorog. Azt nem hallani, hogy a tolmács vajon mond-e neki közben valamit. De mégis. Közvetít neki. Azért az dicséretes dolog, hogy a japánok meghagyták David mondandóit angolul, és (az oroszokkal ellentétben) nem szinkronizálták - így legalább be tudjuk lőni, miről is folyt a kissé egyoldalú társalgás.

Ha jól olvasom le a tolmács szájáról, David életéről beszélnek, hogy 4 évesen kezdett hegedülni, satöbbi. Kérik tőle "már kora reggel" a rekorddöntő Dongó egy részletét. Természetesen újabb taps és csodálkozás következik utána. Ide kívánkozik, hogy szeretettel fogadom japánul tudó személyek hosszú, tömött sorokban való jelentkezését. :)



De nézzük, David miket is mond angolul:

[Talán olyasmi a kérdés, hogy mi a különbség egy átlagos hegedű és egy Stradivari-hegedű között?]
Természetesen, ha az embernek van egy olyan nagyszerű olasz hegedűje, mint egy Stradivarius, akkor az valóban segít, különösen a klasszikus előadásoknál, mivel nincsen erősítés. Például, ha Beethovent játszom, nagy hangra van szükség.

[Nehéz-e bánni vele?]
Nos, azt hiszem, minden hangszeren nehéz játszani. Vagy tud rajta játszani az ember, vagy nem - de természetesen segít [egy Stradivarius].

[Van-e története?]
Igen, van ... csodálatos hegedűművészek játszottak már rajta.

[Mióta van meg?]
Négy évvel ezelőtt vettem, és azóta a társam.

David láthatóan jól szórakozik rajtuk velük, egyszer rá is kacsint a vele szemben ülő, porcelánbaba arcú, mosolygós hölgyre.  :)))


A Dongó után járunk.

[Sokat gyakorolsz?]
Igen. Minden nap szükséges gyakorolni. Olyan, mint a sport, formában kell tartania az embernek magát.
Minden nap igyekszem 2-3 órát gyakorolni, még akkor is, ha este fellépésem van. 

[Ha én énekelnék, akkor megrugdosnának.]
Valami miatt az emberek nem foglalkoznak vele. Vicces, mert ma reggel 4.30-kor keltem fel, és az első dolog, amit tettem, a skálázás volt. És senki nem szólt semmit.

Aerosmith: Walk This Way kerül szóba, meg a crossover koncertek.

Bejátszás az Ördög hegedűse filmből, a kocsmajelenet.

Ehhez nagyon sokat kellett gyakorolni.
Először is, a zene miatt kezdtem bele a projektbe. Mindig is filmzenét szerettem volna írni, és egyszer csak felkértek, hogy eljátsszam a főszereplőt. És ha az ember egy ilyen ajánlatot kap, akkor nem mond rá nemet. 

[Nehéz volt-e játszani?]
A legnehezebb darabok közé tartoznak [Paganini művei], amelyeket valaha hegedűre írtak. 

Ha szeretnétek még többet hallani, pár nap múlva itt, Japánban koncertezem.

David átmegy Marcus Wolfhoz a kis színpadra, hogy játsszanak valamit, addig a japánok megint lelkesen társalognak, ááá-k, meg hööö-k közepette :D
 


Jön Paganini 24. capricciója.

Ámuldozás, taps, ááá-k, hajlongás :D

Majd jön még egy kiscsávó, szerintem feladványt hoz a nézőknek. Közben Davidet arra kéri, játsszon valami gyorsat.



Elsöprő siker, japánok lenyűgözve, gratula David! :) <3

Sajnos vége, remélem, lesz még több ilyen műsor.

Videó:



És amit nem hagyhattam ki. Szóval:

Fangirl Üzemmód: ON

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése