2017. november 3.

David Garrett 2600 autogramot ad!

Fotó: stars-at-sea.com

A Stars at Sea blogbejegyzése  | 2017.11.02.

A koncertélmény a tengeren: a Stars at Sea (Sztárok a Tengeren)-turné David Garrett-tel a Queen Mary 2-n. 2600 rajongó részvételével az összes jegy elkelt a legendás Cunard-óceánjárón. A blog közvetlenül a Stars at Sea fedélzetéről jelentkezik – szerző: UWE BAHN. 
Utolsó rész

Ami tegnap este 18 és 21 óra között történt a Queen Mary 2-n, azt még egyetlen sztárnál sem láttam eddig. A tengeren legalábbis főleg nem, márpedig végigcsináltunk már egy pár tengeri hajóutat.


David Garrett már a Stars at Sea-turné kezdetén világossá tette, hogy minden rajongóval személyesen fog találkozni a hajón. Húha, és azt mégis hogy csináljuk? 2600 utas van a fedélzeten. A válasza: autogramóra. Sajnos David, akkor viszont itt nem óráról beszélünk, hanem órákról. És úgy is lett.

David Garrett a végén törökülésben az asztalon

Három órán keresztül ül a Star at Sea asztalánál a nagy lobbyban a 3. fedélzeten. Az egész hajó egyetlen hosszú sor. Sokáig állnak és várnak. Ez már önmagában teljesítmény. És aztán ez az ember tényleg mindenkinek adott autogramot. Emlékfotóval együtt. A menedzsere, Jörg fotósként működött, 1500 okostelefont és 800 kamerát foghatott kézbe ezalatt.

Két órán át ül David Garrett az asztalnál, a fekete filctoll már valósággal izzik a kezében. Aztán pozícióváltás és a következő órát törökülésben tölti az asztalon. Az izmok lazítása miatt, hiszen ma este még dolgoznia kell. A rajongók szerelmes leveleket, saját készítésű képeket és plüss mókusokat adnak át.

... és a koncert csak ezután jött...

A hálába lassan sajnálkozás vegyül: hiszen mindjárt koncertet kell adnia! Azt is teszi. Egy rövid erőgyűjtő alvás után. Azután ismét két órán át áll a Royal Court Theatre színpadán a zenekarával.
Mosolyogva.

(Magic moments) A varázslat pillanatai a fedélzeten

Újra itt van, amit varázslat pillanatainak szoktunk hívni. Ezek azok a pillanatok, ami több, mint amivel egy katalógusban találkozni szoktunk. Egyedülállóak. Egy hajózási társaság, amely megteremt egy különleges kémiát. Egy sztár és a rajongók öt napot töltenek együtt egy Varázslatos Helyen. Oh, kissé érzelmes lettem, mert holnap mindenki elhagyja a fedélzetet. Azután pedig vissza a mókuskerékbe.

Éppen az előadásomról jövök az „Illuminations”-ból, a planetáriumból és egy órát beszéltem a tengeri sétahajózás történetéről: „A Titanictól a Queen Mary 2-ig”. És itt is ugyanez a hajózási társaság 600 emberrel egy zsúfolt teremben. Olyan jól éreztem magam! Ma este lesz David Garrett utolsó show-ja 22 órakor a Royal Court Theatre-ban.

Fordította: Menyhért Mónika

Videó: Talkshow YT |



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése