2017. november 1.

David Garrett kabinjának száma...

Thanks Ikuko! :) | Video: YT |

A Stars at Sea bejegyzése | 2017.10.31. |
_______________________________________

A koncertélmény a tengeren: a Stars at Sea (Sztárok a Tengeren)-turné David Garrett-tel a Queen Mary 2-n. 2600 rajongó részvételével az összes jegy elkelt a legendás Cunard-óceánjárón. A blog közvetlenül a Stars at Sea fedélzetéről jelentkezik – szerző: UWE BAHN
2. rész 

Az első este a fedélzeten nyugodt, a tenger legalábbis biztosan. A Queen Mary 2 olyan biztosan fekszik a vízen, mint egy darab deszka. Eltart egy ideig, mire a 2600 utas kipakolja a bőröndjét, legtöbbjük sosem vett még részt tengeri körutazáson. Az ok, amiért itt vannak, szintén elfoglalta már lakosztályát. A kabinjának száma pedig... egy pillanat, az előbb még megvolt a cetlim...


Családi kirándulás David Garrett számára 

Ha megtalálnám, addigra biztosan véget is érne számára Stars at Sea turné. Ez a hajóút családi kirándulás is David Garrett számára. A zenekara mellett édesanyja és a húga is vele van. 

A húgát Elenának hívják, ő is zenével foglalkozik, zongorázik és énekel. Ironikus-intelligens szövegek („David Guetta húga vagyok”), az igényes jazz a műfaja. Koncertpróbák este a Queens Room-ban (Queens Terem). A következő napokon ő is a zenekarral együtt játszik majd. A szeretett híres fivér ezalatt először nézi meg a Royal Court Theatre-t. Csak három perc hallgatózásra van szükségem, hogy megbizonyosodjam: David Garrett közönsége a három koncert alatt szét fogja szedni a színházat. 

Workshopok a zenekarral 

Már délelőtt kezdetét veszi a Stars at Sea program. David zenei direktora Franck van der Heijden workshopot tart a színházban. Szimpatikus ember. Betekintést enged a rajongók számára a zenekar életébe, megmutatja, hogyan szerkeszti David dalait egy Macbookon, mielőtt a nagy zenekarhoz kerülnek. Izgalmas. 

Ahogy a következő workshop is David gitárosával, Marcus Wolffal. Ő egy gitáron mutatja be, hogyan képes a „trükkládájával”, a pedálboarddal akár önmagával is játszani. Spóroljunk meg egy gitárost. És egy kabint. Nagyszerű! 

Talkshow David Garrett-tel 

Azután 14 órakor egy zsúfolásig megtelt színházat üdvözlök a Stars at Sea backstage-ben – kezdődik a talkshow. Anja Tabarelli, a Cunard Deutschland főnöke és Klaus Kremer, a a Queen Mary 2 konyhafőnöke a vendégeim. És igen, egy órán át szintén a színpadon ül: David Garrett! 

2002-ben a Night of the Proms eseményen ismerkedtünk meg. Én prezentáltam a showt már húsz éve, és David volt abban az évben a klasszikus szólista. Akkor 22 éves volt. És mindenki érezte: kivételes tehetség. Hihetetlenül nyíltan beszél róla, hogyan kezdett nagy színpadokon játszani. Az interjú külön blogbejegyzésben lesz olvasható majd. 

Farmer a Stars at Sea-n 

Most pedig sürgősen a fedélzeti fürdőkádba kell mennem. Mindjárt kezdődik a kapitány fogadása. Nem kell szmokingot vennünk, a Stars at Sea-n a farmer szokványos viselet. De higiénikusan rendbeszedni magunkat fontos. A Queen Maryt egyszer a hajóorrtól a farig végigjárni majdnem olyan, mintha egy sportpályakört teljesítenénk. És egy pár kört ma már megtettem. Este aztán jön David első koncertje. Arról majd a következő blogbejegyzésben. 


Fordította: Menyhért Mónika

________________________________________

Videó: Talkshow YT |



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése