2014. október 29.

Dortmund (2014.10.28.)

Fotó: Ruhrnachrichten.de | Frank Bock

17. koncert | Október 28.- Dortmund - Westfalenhalle, 20:00

David Garrett rock-forradalma a hegedűn | Forrás |

Üstdobpergés, táncoló lézerfények a színpadon Richard Strauss "Zarathustrájára" a teltházas dortmundi Westfalenhalle 1 csarnokban, tűzijáték. És aztán David Garrett hegedűsztár űrbéli tündöklő látomásként suhan egy emelvény segítségével a csarnokon keresztül a színpadra. Kedd este 10.000 néző ünnepelte az új, "forradalmi" crossover műsort.

"Let Me Entertain You", játssza hegedűjén a 34 éves sztár. És kitűnően sikerül is szórakoztatnia közönségét a következő két és fél órában.

Már nem csak a hegedűs forradalmi, aki a klasszikus zene és a Metallica között váltogat, aki Paganinit játszotta a mozikban, és akinek ezen show második részének kezdetén a Deep Purple "The Well-Dressed Guitar" című slágere alatt a hegedűje még tüzet is okád. Forradalmi maga a show is, és tökéletesen tele van pakolva mindazzal, amit egy ilyen színpadon csak nyújthat az ember. Lézershow, videóbejátszások, tűzszökőkutak, tűzijáték, arany csillámeső, a Frankfurti Új Filharmonikusok, egy DJ és egy rockbanda. Sőt, a tévébalett társulatának hat táncosa is flamencót táncol a hegedűs rocksztár körül.

Stradivari-Sinatra

És ő Stradivari-Sinatraként barangol azokon az utcákon a "New York, New York" közben, amelyek szerencsét hoztak neki, Bruce Springsteen "Born in the USA" című száma közben vonyít a hegedűje, megéli az álmait az ABBA-val, és megénekelteti a közönséget a foci VB emlékére a "We Are the Champions" alatt.

Nincsenek nagy távolságok David Garrett esetében a komoly- és a rockzene között. Verdi Requiemjének "Dies Irae"-jétől a "La Bambáig" csak néhány taktus, Beethoven "Pathétique"-jének és Mozart Requiemje "Lacrimosájának" feldolgozásától Elton John "Your Songjáig", amely közben Moni a nézőtérről helyet foglalhat mellette egy bárszéken a színpadon, csak egy pár lézersugár.

A rockzene klasszikusa

Garrett klasszikusokat játszik - elsősorban a rockzenéből, de a közönség számára a klasszikus zenét is, amellyel 26 évvel ezelőtt őt csodagyerekként ünnepelték, könnyen emészthetővé teszi. 

A duett Andrea Bocellivel (a kivetítők segítségével) és vele már régi nagy álma volt, meséli a hegedűs. - Ugyanúgy, ahogy közben sok személyes dolgot is elmesél egy sikeres ifjú zenész életéből. Ő David, a srác bakancsban és farmerban - forradalmár a hegedűsök között. 


Fotók: Frank Bock |


* Frissül a gyűjtemény, mihelyt lesznek fent újabb képek | utolsó frissítés: 2014.10.29.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése