2014. október 26.

Köln (2014.10.25.)


16. koncert | Október 25.- Köln - Lanxess Arena, 20:00 | Fotók: Michael Bause (ksta) | Udo Gottschalk (express) |

ksta, Alexandra Spürk
David Garrett keresztüllebegett a Lanxess-Arénán (részletek)

Figyelem, hegedűs érkezik fentről! A tetőről érkezve lebegett be David Garrett szombat este a Lanxess-Aréna színpadára. A teltházas csarnokban mutatta be új, "Classic Revolution" nevű crossover műsorát.
David Garrett sokféle ízlést kiszolgált, és ha ezen az estén szörnyen sok minden fel is lett tálalva, a tudása és a műsora előtt csak egyvalamit lehet tenni: azt, amit a német tévébalett táncosai a "New York, New York" közben tesznek - megemelni a kalapot.

***

koeln, Christoph Hardt [Úgy tűnik, Herr Hardt vicces kedvében volt; már azt hittem, fanfictiont kanyarít belőle :D  Kirakom a 18-ast, für alle Fälle XD]
 

David Garrett - a repülő Casanova (részletek)

Micsoda gáláns udvarló: olyan lendülettel, ahogyan Don Juan a hálószobaablakokon keresztül, úgy suhant David Garrett a Lanxess-Arénán át kölni koncertjének elején. Még hegedült is - némi tűzijáték közepette. 
A csarnok teteje felől, onnan érkezik ő. Lebegő megváltóként. Szőke angyalhaja ragyog a reflektorfényben. De nem Hans Klok ő, hanem a hegedűs: új, "Classic Revolution" nevű  crossover műsorának rögtön az elején, a teltházas erkélyekről 14.000 rajongója nézett fel a magasba David Garrettre.
Elöljáróban annyit: David Garrett piszkosul jó hegedűs. Kölni fellépése során sem fért ehhez semmi kétség. De van egy hatalmas problémája, ami miatt férfiak milliói irigylik világszerte: túl szép ...  
Már az első számok után szép sorjában felragyognak a nézőtéren ülő hölgyek orcái bal kezének vibrátója hallatán, mintha száguldó vonója a blúzaikban kötne ki.
Garrett ellentámadása: ezzel a megközelítésével olyan rétegeket is elért, amelyek amúgy nem lennének nyitottak a klasszikus zenére.

***

express
Nagyszerű koncert - David Garrett felrázta az arénát 

Köln –  Szimpatikus ez a hegedűs! Szombaton David Garrett a teltházas Lanxess arénában játszott, és olyan számokkal rázta fel a közönségét, mint a "We Are the Champions", a "He's a Pirate", vagy Carl Orff "Carmina Buranája". 
A született aacheni közben anekdotákat mesélt az életéből. Például egy édesanyjától kapott SMS-ről, amit a show közben vetítettek ki: "Kedves David, kitakarítottam a hűtődet. Látszik, hogy már régóta nincs barátnőd. A vaj már egy éve lejárt. Aggódom. Anya."
Hatalmas nevetés a csarnokban - David viccei bejönnek a 15.000 nézőnél. Összesen több, mint két órán át játszott a zenekarával együtt. Csúcs volt, David!





2 megjegyzés:

  1. Errefelé is röpködhetne az a Casanova!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Egyébként a csarnok adottságaitól függ, hogy melyikben repked - vajon a bécsi Stadthalle jó lesz-e ehhez? Nagynak nagy, de attól még nem biztos, hogy a sín felszerelhető a tetejére.

      Törlés