2020. október 14.

David Garrett az ékszerekről és személyes stílusáról (2020.10.08.)

Fotó: @thomassabo_rebelatheart

Forrás: 
gq-magazin.de | Szerző: Nils Doose | Megjelent: 2020. október 8.

Interjú David Garrett-tel a GQ-magazinban

David Garrett az új Thomas Sabo „Rebel at Heart”-kollekciójának arca. A GQ-nak adott interjújában az ékszerek fontosságáról, személyes stílusáról beszél és azt is elárulja, mit gondol a mostanság trendi gyöngysorokról.

Az ékszer mára végre a férfiak "ügye" is lett - és itt nem csak a legújabb óratrendekről beszélünk, hanem a gyűrűkről, nyakláncokról, karkötőkről és fülbevalókról is. Akár a nagy divatmárkák bemutatóin a "Men's Fashion Week"-en, akár az Instagram-hírfolyamokban, vagy a mindennapi életben: mindenütt megfigyelhetjük, hogy a férfiak egyre több egyedi ékszert viselnek. 

David Garrett sztárhegedűs egyike ezeknek a férfiaknak. 

- Számomra az ékszer olyan dolog, amire egyszerűen mindig szükségem van - amivel jól érzem magam és amivel bizonyos mértékig azonosulni is tudok - mondja David. 

Az ő esetében azonban az ékszereknek nemcsak jól kell kinézniük, hanem praktikusaknak is kell lenniük. Például a láncok nem lehetnek túl hosszúak, mert különben bizonyos mozdulatoknál nekiütődnek a hegedűnek. És olyankor úgy hallatszik, mintha egy másik lábdob is lenne a színpadon. Koncerteken csak a jobb kezén visel gyűrűt, mert ez negatívan befolyásolná a bal kezének technikáját játék közben.

- A hegedűtokomban van egy külön rekesz, amiben mindig tartok néhány gyűrűt, nyakláncot és karkötőt. Ezek közül reggelente mindig kiválasztom azt, ami a ruhámhoz illik. De nem arról van szó, hogy csak egy "kötelező" darab lehet. Sokkal inkább kísérletezem az ékszerekkel - mondja.

David ebben a videóban mutatja be a kollekciót:

 


David Garrett az új Thomas Sabo „Rebel at Heart”-kollekció reklámarca

Thomas Sabo ékszereit már az együttműködésük előtt is szívesen viselte. Így figyelt fel rá a márka, és először 2009-ben ajánlották fel neki, legyen „Rebel at Heart”-kollekció reklámarca.  

- Mivel tényleg 100%-osan a minőség és a Thomas Sabo márka mögött állok, természetesen könnyen meghoztam a döntést, és nagyon örültem az ismételt együttműködésnek - mondta David.  

A 40 éves művész immár harmadik alkalommal dolgozott együtt a márkával, és lett ismét a népszerű férfiékszer-család arca.

Milyen ékszereket kedvel David Garrett a legjobban?

- Főleg azokat az ékszereket szeretem, amelyeknél egy kicsit játszanak az arannyal. Van például egy gyűrű, amelyet talán a "Trónok harca" ihletett (egyébként az utóbbi évekből az az egyik kedvenc kollekcióm). Ez egyfajta lovagi sisak, amely mögött egy halálfej rejtőzik. Nagyon szeretem hordani - mondja.

 

David Garrett az ékszerekről és a nemek közötti határokról

Az ékszer jelenleg az egyik legizgalmasabb divattéma. Ez minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy a mindezidáig fennálló nemi határok egyre jobban elmosódnak - és a finom gyöngyláncokon át a durva fémláncokig minden megengedett. 

David Garrett számára a nemi határok nem játszanak szerepet személyes stílusában:

Egyszerűen azt hordom, aminek értelmét látom. Általában úgy állok hozzá, hogy mindenki azt tehet és azt enged meg magának, amit akar. Személy szerint szuper kényelmesen kell éreznem magam ahhoz, hogy jól játszhassak, amikor színpadon vagyok. Úgyhogy egészen őszinte leszek: Ha találtam volna valami szépet a női kollekcióban, ami nekem megfelel, akkor azt is hordanám - magyarázza.

Arra a kérdésünkre, hogy számíthatunk-e rá, hogy meglátjuk David Garrettet gyöngysorral a  nyakában, azt mondta:
- Eddig még nem láttam olyan gyöngyláncot, amelyik rám mosolygott volna. De ha meglátok egy menő gyöngy 
nyakláncot, amiről úgy találom, hogy illik hozzám - miért ne?


Fordította: Menyhért Mónika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése