2020. október 27.

"A belső béke a legszebb a világon" - GlücksPost interjú (2020.10.21.)


A hegedűsztár átélte már a fájdalmat élete során, mégis megtanult higgadtnak maradni. Így a koronavírus sem zökkenti ki az életritmusából. Sőt, nagyon jól megy a sora – az új albumának és a szerelemnek köszönhetően!

2020.10.21. | Írta: Rüdiger Sturm | Forrás: GlücksPost

Nehéz korona-időszak? Bizonyára – de David Garrett (40) ennek ellenére boldogságban úszik! Szakmailag az új, „Alive – My Soundtrack” című albumának örül. Civilben fülig szerelmes! Otthonában, Berlinben egy szőke hölggyel látták. Most pedig elárulta, hogy már egy éve összetartoznak. A hölgy két lábbal a földön áll, ugyanúgy szereti a kultúrát, a zenét, a jó ételeket, mint ő. Úgy épül fel egyre jobban a kapcsolatuk, mint egy szimfónia. További részleteket David nem közöl. A hegedűsztár, akit 2016-ban egy exbarátnője szexbotrányba kevert bele, védi a magánéletét. Ennek ellenére az interjúnk során bepillanthattunk a személyes szférájába. 

GlücksPost: Az Ön számára megfelelő partnernek mindenekelőtt őszintének kell lennie, nyilatkozta egyszer. Miért ez a legfontosabb? 

David Garrett: Egyszerűbb egy őszinte emberrel bánni, mert az ember tudja, hányadán áll. A múltban gyakran volt olyan érzésem, hogy sokan csak vetítenek nekem. De most már jobb emberismerettel rendelkezem. 

GP.: De az őszinteség sérülést is okozhat… 

DG.: A jó barátok kritizálhatnak. Kedvelem az őszinte pozitív és negatív válaszokat. Más a helyzet a rosszindulatú emberekkel. Tőlük hamar meg kell válni. 

GP.: Mi a helyzet akkor, ha Önnek egy üzlettárs okoz csalódást? 

DG.: Elméletileg megvan az embernek a választási lehetősége, hogy kivel akar továbbdolgozni, vagy kivel nem. De személy szerint az a véleményem, hogy az emberek nem változnak meg. Ha tehát valaki a környezetemben megkavarja a dolgokat, részemről vége a kapcsolatnak. 

GP.: Civilben, vagy üzletileg? 

DG.: Is-is. Ilyenkor egészen racionális vagyok. 

GP.: Milyen gyakran történt Önnel ilyesmi? 

DG.: Biztosan gyakran. Olyasvalaki vagyok, aki sokat kérdezősködik és utánaolvas a dolgoknak, ebből kifolyólag pontosan tudja, hogy mi történik körülötte. Így sokkal gyorsabban feltűnik, ha valami nem stimmel, mintha csak a zene világában létezne az ember, és nem ismerné ki magát a szerződések világában, vagy nem foglalkozna velük. 

GP.: Éppen most jelentette meg új, "Alive" című albumát. A cím olyan, mint egy nyilatkozat ebben az idegőrlő korona-időszakban. 

DG.: Ez is volt a szándék. Azért választottam ezt a címet, mert életörömöt és pozitív hangulatot sugároz. Még a felvételek során is spontán változtattunk a dallistán, és belevettünk olyan számokat, mint a „Happy”, az „Imagine”, vagy a „Wonderful World”. Mivel olyan albumot akartam alkotni, amely eltereli a figyelmet az aggasztó helyzetről. Zenészként alkalmazkodnom kell az időszak szellemiségéhez is. És így felelős vagyok azért, hogy a rajongóimnak valami olyat nyújtsak, amelynek segítségével elfelejthetik a hétköznapokat. 

GP.: A kényszerszünetnek az lett az eredménye, hogy nem tudott turnézni menni. Volt ennek a szünetnek valami pozitív hozadéka is? 

DG.: Több időm volt a stúdióban, így aztán az elejétől kezdve ott lehettem, és többet kísérletezhettem. Hosszú évek óta ez volt az első ilyen lehetőségem. És ha az ember nem utazik, kifejlődik a belső békéje. De a fellépések már nagyon hiányoznak. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése