2014. december 8.

Volle Kanne (2014.12.09.)


David a ZDF reggeli műsorában | 9:05-10:30 | Düsseldorf | Forrás: ZDF - Volle Kanne | Ezen a linken nézhető online |

"Úgy néz ki, mint egy rocksztár: hosszú haj, háromnapos borosta és halálfejes gyűrű. Elektromos gitár illene a kezébe. De David Garrett hegedül. Már gyerekként is csodaszámba ment, amit ezzel a hangszerrel művelt: öt éves korában nyerte meg az első versenyét, 13 volt, amikor az aacheni születésű ifjú exkluzív szerződést kapott a Deutsche Grammophon kiadótól. 19 éves korában megszakította hegedűkarrierjét, hogy a híres New York-i Juilliard zeneiskolán tanulhasson. Azért, hogy a 33.000 dolláros tandíjat fizetni tudja, modellként is dolgozott.
David Garrettnek sikerül a fiatal generációt bevezetni a klasszikus zene világába. A világ leggyorsabb hegedűse címet is magáénak tudhatja, miután 2008-ban egy brit tévéműsorban a "Dongó"-t rekordidő alatt játszotta el és ezzel beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe.
David Garrett elsősorban átdolgozásaival tűnik ki, a barokktól a rockig. A műfajkeresztezést védjegyévé tette, és több albumot is készített ebben a stílusban. 
A "Timeless" című új albumát a hegedűsztár a romantika két legfontosabb hegedűversenyének szenteli, amelyen Max Bruch és Johannes Brahms műveit tolmácsolja."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése